14 februar 2014

Fastelavnsboller

Der er ikke længe til fastelavn og derfor fik jeg sådan lyst til at bage fastelavnsboller. Jeg ville gerne have, at de skulle være sundere end de traditionelle, så derfor har jeg eksperimenteret med at lave nogen uden gluten og sukker. Prøv dem de er virkelig gode og er kun fyldt med sunde ingredienser som giver energi og velvære.
 
Opskriften er til ca. 6-7 stk. afhængig af størrelsen:
  • 100 g mandler
  • 80 g økologisk smør
  • 2 dl vand
  • 3 økologiske æg
  • 3 spsk. loppefrøskaller (husk)
Blend mandlerne til mel i din minihakker og bland det med loppefrøskallerne. Smelt smørret i vandet og rør det sammen med melet. Lad dejen afkøle og tykne og derefter tilsættes æggene et af gangen.
Dejen kommes i papirforme (eller muffinforme af silikone) og bages ca. 20 min ved 175 grader varmluft. Lad bollerne afkøle helt inden du tager dem ud af formene. Pas på og hav lidt tålmodighed for de kan godt hænge lidt i.
Derefter laves fyldet.
 
Marcipanfyld:
  • 100 g mandler
  • 7 dadler
Desuden:
  • Banan
  • Chokolade 72%
Kom mandlerne i minihakkeren og blend til de bliver til meget fint mel - det tager et par minutter. Derefter tilsættes dadlerne og nu har du den fineste marcipan.
 
Bollerne flækkes og marcipanen kommes imellem sammen med et par skiver banan.
 
 
Derefter lægges de sammen og pyntes med smeltet chokolade.
 
De smager bare godt - og er perfekte til hygge :-)
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar