29 november 2013

Marcipan som smager så englene synger!

Så har jeg lavet marcipan - helt uden sukker. Det smager himmelsk og er helt klart et godt alternativ til den almindelige marcipan som ikke er særlig sund og fyldt med sukker.....
 
Opskrift til en rulle marcipan:
  • 100 g mandler
  • 4-5 dadler
Start med at smutte mandlerne - skallen fra mandlerne kan du gemme og f.eks. bage ind i et brød. Derefter rister du mandlerne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min - til de er fint lysebrune. Når de er kølet lidt af kommer du dem i din minihakker og blender - længe - meget længe. Derefter tilsætter du dadler til du har den ønskede sødme. Fjern evt. skallen fra dadlerne for at din marcipan ikke skal blive alt for mørk. Når det hele begynder at samle sig i din minihakker til en stor klump marcipan, så er det færdigt og nu kan du rulle en fin pølse af det og pakke det ind i film. Sættes på køl en times tid eller to inden servering :)
 

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar