30 november 2013

Juleboller

Åh jeg elsker disse juleboller! De smager så godt og er rigtig julede. Passer perfekt til morgenmad på en adventssøndag.

Opskrift til ca. 15 boller:
  • 50 g gær
  • 5 dl vand/mælk
  • 1 tsk. honning
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • en håndfuld hørfrø
  • en håndfuld chiafrø
  • en bakke sukat
  • en stor håndfuld rosiner
  • fuldkornsspeltmel
  • ruggryn/havregryn
  • hvedemel til dejen ikke klistrer længere
  • Æg til pensling
Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Ælt indtil dejen er glat og smidig. Lad den hæve en times tid. Form dejen til boller og lad dem efterhæve en halv time. Pensel dem med æg. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar