07 marts 2013

Karrysuppe med mangosalsa og poppede vilde ris

I går lavede jeg en karrysuppe til aftensmad som jeg længe har kunnet tænke mig at prøve. Inspirationen til den har jeg fra Anne Ravns kogebog - "spis dig let", det er en rigtig inspirerende bog med mange gode opskrifter. Jeg tilpassede opskriften efter hvad jeg havde i mit køleskab. Opskriften er til 4 pers.
 
Karrysuppe:
1 tsk rapsolie
2 tsk madraskarry
100 g persillerod i tern
3 løg i grove stykker
1 æble i mindre stykker
1 liter vand
150 g tørrede røde linser - grundigt skyllede
2 tsk. salt
 
Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Kom karry i og lad det bruse af. Svits persillerod, løg og æble i ca. 1 min. Tilsæt vand og linser. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Blend suppen til den er helt glat. Smag til med salt og peber.
 
Poppede vilde ris:
2 spsk. vilde ris
1/2 tsk rapsolie
et nip groft salt
 
1 1/2 dl skyr
 
Kom ris og olie i en gryde og varm op. Rist først de vilde ris i ca 1 min ved høj varme og derefter 2 min. ved jævn varme. Hæld de vilde ris ud på et stykke køkkenrulle og drys med salt.
 
Mangosalsa:
1 mangofrugt i små tern
1 persillerod i små tern
100 g hvidkål snittet fint
1 finthakket rødløg
1 spsk. finthakket chili
1 spsk. akaciehonning
1/4 tsk. salt
 
Vend mango og de øvrige ingredienser sammen. Stil mangosalsaen tilsækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
 
Jeg synes det var en rigtig lækker ret og de poppede vilde ris giver suppen et pift. Jeg vil helt sikkert lave poppede vilde ris igen - de kunne f.eks. også bruges som topping på en salat. Salaten var lidt stærk i det pga. chilien, men den smagte nu godt :)
 
 
 
 Simon synes vi skulle have får med til bords ;-)
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Den suppe lyder så lækker, den vil jeg prøve at lave.

    SvarSlet