31 januar 2014

Müslibrød

Et sødt, lækkert og meget saftigt glutenfrit brød som kan bruges til både morgenmad, mellemmåltid og til en hyggestund :)

Opskrift til en rugbrødsform:
  • 5 g økologisk gær
  • 7,5 dl vand
  • 12 g fiberhusk
  • 10 dadler
  • 4 figner
  • 50 g rosiner
  • 25 g chiafrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 60 g mandler
  • 50 g kokosmel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. ingefær
  • 1 spsk. carob (eller alm. kakao)
  • 1/2 tsk. salt
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 100 g boghvedemel
Rør gær, vand og fiberhusk sammen og lad det stå i 10 min. Imens afvejes de andre ingredienser. Hak dadler og figner groft og kom det i gærblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen. Lad dejen hæve i ca. 20 min. Kom derefter dejen i en rugbrødsform med bagepapir og glat overfladen med en grydeske som evt. er dyppet i lidt vand. Bages i 2 timer og 15 min ved 175 grader. Bagetiden lyder umiddelbart lang - men det skal altså have så lang tid hvis du vel og mærke bruger en rugbrødsform.

 
Mums - det er et virkelig lækkert brød, en af mine glutenfrie favoritter :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar